Welke muziek kies je op je bruiloft?

Welke muziek kies je op je bruiloft?

Over muzieksmaak valt niet te twisten. Ik had vroeger een buurman die alleen maar Nederlandstalig luisterde. Zijn vrouw hield van R&B. Probleem? Nee hoor. It`s all in the mix. Ook op je bruiloft.

Muziek is emotie. Als je somber bent luister je waarschijnlijk naar andere muziek dan wanneer je op zaterdagavond een feestje viert. Last Christmas past bij december. Je ziet sneeuw voor je en knapperende haardvuren. Het liedje Mambo nr. 5 past juist bij de zomer. Bij sommige nummers heb je zelfs herinneringen die bepaalde gevoelend oproepen. Die eerste vakantie samen bijvoorbeeld. Juist doordat muziek zo persoonlijk is, vinden veel bruidsparen het lastig om in te schatten wat hun gasten leuk vinden. Dus hoe maak je dan een playlist?

Playlist maken
Sommige bruidsparen komen bij me en zeggen `kies jij de muziek maar.` Dat kan. Maar ik vind het altijd beter als mensen nadenken over hun favoriete playlist. Dat maakt een feest persoonlijker. Natuurlijk help ik hen wel, want een playlist maken is niet altijd makkelijk. Als dj kan ik beter inschatten welke muziek wel en niet geslaagd is.

Muziekstijlen
Uit mijn ervaring kan ik vertellen dat hoe langer jullie playlist is, hoe minder goed ik kan inspelen op de wensen van gasten. Dit omdat je als dj nou eenmaal vooral jullie playlist gedraaid wil hebben. En wat nou als die net even niet zo goed aanslaat bij het grote publiek? Vaak zijn jullie gasten erg divers. Qua leeftijd en muziekvoorkeuren. En dan kun je beter afwisselend draaien dan te lang blijven hangen in ëën bepaalde genre.

Smaken verschillen
Afgelopen week bleek op een bruiloft waar ik de muziek verzorgde maar weer eens dat de gasten en de smaak van het bruidspaar ver uit elkaar kunnen liggen. Nummers die het bruidspaar had uitgekozen, sloegen niet aan bij de rest van het publiek. Wat willen jullie dan: jullie eigen muziek of een goed feest? Als jullie voor het feest kiezen, heb ik de vrijheid om ën zoveel mogelijk jullie muziek te draaien ën in te spelen op de voorkeur van de gasten.

Extra feestvreugde
Lastig he, die muziekkeuze? Maar ook leuk. En belangrijk, want muziek bepaalt deels de sfeer van het feest. Daarom heb ik nog een leuke tip: kies er eens voor om naast mij een live zanger(es) te boeken die zorgt voor bijvoorbeeld Nederlandstalige inbreng. Of een saxofonist die mee speelt op diverse stijlen muziek. Brengt net even dat extra stukje interactie met jullie gasten en het zorgt voor extra feestvreugde. Ik help je graag met het regelen van zo`n artiest. Hoe dan ook, we maken er een knalfeest van!

glitterevents               jnsevents               DJ Diyo, bruiloft dj

| thuis | Het Event | Locatie | Kaarten | Contact |

COPYRIGHT 2021 PRE-WEDDING EVENT